Lise, hayatımızın en büyük ve önemli dönüm noktalarından biridir. Lisede hayatımız ve kişiliğimiz şekillenir ve gerekli olan eğitimi alırız. İşler böyle olunca sınıfta kalmak öğrencilerin en korkulu kabusları arasına rahatlıkla girip onlara rahatsızlık veriyor. Peki, bir öğrencinin eğitim almaya devam edebilmesi için gerekli olan şartlar nelerdir?
Lisede Kaç Dersiniz Zayıf Olursa Sınıfta Kalırsınız?
Lisede sınıfta kalma ve geçme olayı öğrencilerin sık sık kafasına takılan ve strese sebep olan bir sorudur. Sınıf geçme yönetmeliğine göre, dersi başarı ile tamamlamanız için en az 50 puan almanız gerekiyor. 50 puanın altında puanı olan öğrenci o derste başarısız sayılıyor. Bir öğrencinin sınıfı geçebilmesi için en fazla 3 zayıfı olmalıdır. Bütün derslerin ortalamaları 50 ve üstü puanı olan öğrenci ise kaç zayıfı olursa olsun sınıfı doğrudan geçer.
Lisede Sınıfı Geçme-Kalma Durumları
Öğrencinin bir derste başarılı sayılabilmesi için o dersin ortalaması en az 50 olmalıdır.
Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer.
Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.
Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve 3 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.
Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıflı öğrenci sınıfı sorumlu olarak geçer. Sorumluluk sınavına girmek zorunda kalır.
Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.
Konu İle İlgili Örnek
Bir öğrenci her öğretim senesini 3 zayıf ile geçebilir ancak toplamda en fazla 6 zayıf ile sınıfını geçebilir. Örnek ile anlatacak olursak 9. sınıfta 3 zayıfı ile geçen ve yine 10. sınıfta 3 zayıf ile geçen bir öğrenci 11. sınıfta 1 zayıfı dahi olsa toplamda 6 zayıfı geçtiği için öğrenci sınıfta kalır.
Sorumlu Olarak Sınıf Geçme
Sorumluluk sınavları, eğitim yılının birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde yazılı veya uygulamalı sınavdır. İki alan öğretmeni, bulunamaması durumunda bir alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen ile yapılır.
Sınava girecek olan öğrenci sayısının otuzu aşmaması lazımdır. Birden fazla salonda sınav yapılması durumunda her sınav salonu için bir gözcü öğretmen görevlendirilmelidir.
Sınavda görev alacak öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Sınav tarihleri okul müdürlüğünce belirlenir.
Sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde ve hafta içerisinde yapılacak şekilde planlanması gerekir. Zorda kalınması durumunda cumartesi ve Pazar günleri de yapılabilir.
Bir dersin sorumluluk sınavı öğrencinin o sınavda başarılı olması durumunda kalkar.
Doğrudan Sınıfı Geçme
Öğrenci eğitim yılı sonunda tüm derslerden başarılı olma durumunda sınıfı doğrudan geçer.
Öğrencinin başarısız ders veya dersleri bulunması durumunda yılsonu puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfı doğrudan geçer.
Benim 1. Dönem notumla sınıfı gecmek istiyorum 2. Dönem sınavlarına girmeyeceğim ortalamam 50 üstünde ama 4 tane zayıfım var türk dil ve edebiyat bunların içinde değil sınıfı gecermiyim
Benim Ortalama bu sene 50 nin üzerinde
geçen seneden 8 sorumluluk var geçer miyim ?
Ben 9. Sınıfa gidiyorum 4 zayıfım var edebiyat dahil genel ortalaman 55 sınıfı geçermiyim
Geçersin bırakmazlar kolay
Gectinmi sınıfı?
Geçtin mi?
Ben 9.sınıfta 35 ortalama aldım + Bütün derslerden kaldım = sorumlu geçtim çünkü O yıl Sınıfta kalma yoktu ^-^ şimdi ise 20 sorumluluk sinavim var PESMOSMSWOWMWOWM 5 tanesine giremedim diğer yıl inşallah bu gün biyoloji girdim yarın coğrafya+sağlık bilgisi ve trafik kültürüne giricem şans dileyin
Peki 4 ten fazla zayıfı olup ortalamam 50-51 olursa geçebiliyor muyuz sınıfı
benimde aynı şekilde ama geceriz galiba
11 e gidiyorum 1. Dönem ortalamam 54
2. Dönem ise daha sözlü puanları girilmediği için 36 sizde sınıfta kalma ihtimalim var mı?
Ben 10.sınıfım 1.dönem ortalamam 54
2.dönemin ortalaması 40
Ve 5 tane dersten kaldım
-kimya
-fizik
-kuran ı kerim
-coğrafya
-matematik
Sınıfta kalır mıyım?